Leef je eigen natuur

augustus 2017

Ik heb een krachtig besluit genomen, ik heb mijn vaste baan opgezegd en ervoor gekozen vanaf nu als zelfstandig ondernemer door het leven te gaan.

Een rasechte perfectionist
Ik kan natuurlijk een mooi verhaal ophangen, dat ik meteen wist wat ik wilde en hoe. Dat ik geen hobbels op de weg tegenkwam. Maar dan zou ik liegen. Ik ben namelijk een rasechte perfectionist die uren kan nadenken over alles. De juiste naam, de juiste vormgeving, wat anderen ervan zullen denken en of ik wel goed genoeg ben…

Maar juist door al dat nadenken en al die twijfels heb ik ontdekt wie ik ben, waar ik vandaan kom en dat ik altijd de keuze heb die vrouw te zijn die ik wil zijn. Ik ben de enige persoon die steeds opnieuw de richting van mijn leven kan bepalen. Natuurlijk heb ik daar ook hulp van buitenaf voor nodig, maar ik ben de persoon die bereid moet zijn een keuze te maken en de stappen te zetten om daar te komen waar ik wil zijn.

Ben ik wel goed genoeg?
En met juist mijn ik had ik het vaak moeilijk. Niet per se om wie ik was maar omdat ik bang was over wat mensen van mij vonden. Ik wilde authentiek zijn en doen waar ik mij goed bij voelde maar tegelijkertijd vond ik het enorm belangrijk dat iedereen dat goedkeurde. En door mij zo hard bezig te houden met wat anderen van mij dachten, raakte ik steeds weer verder weg van mezelf en had ik de overtuiging dat wat ik deed, nooit goed genoeg was.

Krachtig besluit, goed besluit
Ik besef nu meer dan ooit dat ik zo nooit verder was gekomen en heb daarom besloten het anders te doen. Ik ga voor mezelf, voor wat ik belangrijk vind in mijn leven. Ik ben gestopt met terughoudend te zijn en heb het opgegeven me iets aan te trekken van wat anderen zeggen en daar mijn keuzes op te baseren. Ik doe de dingen die ik wil doen en niemand kan me daarin stoppen. Sterker nog, ik inspireer en help andere mensen om hetzelfde te doen.

Ik voel me eindelijk vrij en ben mij bewust dat ik ieder moment ervoor kan kiezen de persoon te zijn die ik wil zijn. Dat gun ik iedereen.

Sta jij ook voor een keuze?