Ervaringen

Coaching bij Nathalie. In het begin had ik er een hard hoofd in, aangezien ik al vaker gesprekken had gevoerd met hulpverleners de afgelopen jaren, zonder bevredigend resultaat. Al na het eerste gesprek kwam ik erachter dat me dit wel eens kon gaan helpen.

Het deed pijn om in onzekerheid te verkeren qua baan. Ik onzeker? Dat had ik nooit gedacht.

Naar mate de gesprekken vorderden werd ik me steeds bewuster van mijn gedrag, valkuilen, karakter enz. Langzamerhand kreeg ik weer grip op de situatie en meer zelfvertrouwen.

Nu kan ik zeggen: “Ik ben een spontane, sociale en zelfbewuste man.”

Zorg eerst goed voor jezelf, dan pas kun je voor anderen zorgen.

Guyan

Je doet dit werk met heel je ziel en zaligheid. Puur, eerlijk en oprecht. Je werkt vanuit je gevoel
en dat is zo'n mooi gegeven. Niks moet, alles mag.

Wat ben jij een mooi mens Nathalie en wat heb ik veel van jou mogen leren de afgelopen periode.

Je weet mensen te raken op de juiste plek en te spiegelen op een subtiele manier. Wat breng jij grote veranderingen teweeg in de levens van vele mensen.

Ga zo door! Je bent een topcoach!

Saskia

Vanuit jouw hart, raak jij mij.
Liefdevol, zonder oordeel, leid jij mijn hart naar mijn kern.

Jij hebt mij laten zien en voelen wie ik in wezen ECHT BEN.
Een KRACHTIGE VROUW, puur, intuïtief, wijs, natuurlijk, creatief.
Jij hebt mij geleerd om weer te voelen en daarnaar te luisteren.
Daardoor kan ik weer in verbinding komen met mijn bron, met mijn passie;
“Luisteren naar mijn gave, wijsheid en kracht die Ik als intuïtief natuurbewust mens mag ontvangen van Moeder Aarde”.

Weer luisteren, voelen en kijken naar deze talentvolle Vrouw die Ik ben, spoort mij aan om andere mensen te helpen verbinden met hun eigen natuurlijke en creatieve energie, door ze in contact te brengen met de krachten en energieën van de natuur.

Door jouw talent Nathalie, kan ik Mijzelf, wie Ik echt ben, weer zien.

Hanneke

Nathalie ik heb bij jou veel geleerd over mijzelf. Wat mijn (min-)waarden zijn; hoe streng ik voor mijzelf ben en hoe hoog de lat ligt en wat ik diep in mijn hart wil, liefde en eigenwaarde.
Ook heb ik durven kijken naar mijn eigen grote aandeel in de creatie van mijn leven en hoezeer ik mij heb laten leiden door de buitenwereld en diens behoeften. Je hebt me sterk bewust gemaakt van mijn aangeleerde overtuigingen, normen en waarden en hoe diep die zijn ingesleten in mij.

Dit alles was mogelijk omdat je naast een veilige en warme setting tevens een respectvolle manier van confrontatie gebruikt om mij aan het denken te zetten over mijn eigen aandeel in mijn leven en de reden waarom die is zoals die is. Je hebt me geleerd dat ik ook lief en mild voor mezelf mag zijn en wat voor mij mijn kernwaarden zijn.

Jouw openheid, kwetsbaarheid en spiritueel inzicht zijn voor mij waardevol geweest omdat ik me daardoor nog vrijer voelde om mezelf te uiten en gewoon te mogen ‘zijn’. Het zal een uitdaging blijven om te durven kiezen voor mezelf, te accepteren dat het goed is zoals het nu is en tevreden zijn met wie ik ben.

Trees

Ik wist niet goed wat ik wilde. In mijn werk zat ik vast en ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met hulp van Nathalie ben ik gaan kijken wat ik nu echt wilde en daar is mijn passie voor koken uitgekomen. Ik heb gemerkt dat de coaching mij sterker heeft gemaakt.

Ik voel mij zekerder, mijn zelfvertrouwen is meer geworden en ik heb meer energie gekregen. Er is mij een spiegel voorgehouden waar ik stond en waar ik eigenlijk wilde staan. Ik heb nu een doel voor ogen en dat wil ik ook zo houden.

De begeleiding was soms confronterend, maar heeft mij geholpen om te zijn wie ik graag wil zijn en dat voelt erg goed. Ik ga dan ook door op de weg die ik ben ingeslagen.

Yolanda

Ik kwam tijdens onze eerste sessie binnen met veel inzicht en theorie over waar bepaalde overtuigingen, gedachten, emoties en gedrag vandaan kwamen, echter kwam ik vanuit deze inzichten niet tot actie en bleef ik hangen in bestaande patronen.

Je hebt mij geholpen deze patronen te doorbreken door deze samen verder te onderzoeken en om te zetten in doelen gekoppeld aan toegewijde acties.

Hiermee heb je mijn hulpvraag beantwoord en mij op de juiste route gezet zodat ik zelf over kan gaan tot keiharde actie. Dank je wel daarvoor.

Frank

Beste Nathalie,

Wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen voor een coachingstraject. Het heeft me veel inzicht en rust gebracht. Ik voel nu meer ruimte omdat ik ervaar dat het ook anders kan. Anders dan je oude, vertrouwde patronen, waarvan je me hebt geleerd dat ze er mogen zijn maar niet meer altijd de beste keuze zijn.

Hoewel er in de toekomst uitdagingen zullen blijven bestaan en keuzes gemaakt moeten worden, ga ik dit nu met vertrouwen tegemoet omdat ik beter weet wat belangrijk voor mij is en hoe ik dat kan bereiken. Het waren altijd fijne sessies, dank voor alles!

Irene

Lieve Nathalie,

Je hebt me laten inzien hoezeer ik leef(de) naar een beeld dat ik van mezelf moest zijn en niet naar de persoon die ik werkelijk ben.

Je hebt me de routemap gegeven hoe ik de grip op mezelf weer terug kan krijgen en dat ik in iedere situatie steeds opnieuw een keuze heb.

Mezelf niet kleiner en niet groter maken. Kijkend naar wat IK NU nodig heb, los van wat anderen hiervan vinden. Dank je wel hiervoor!

Je hebt het hele traject zó persoonlijk op mij afgestemd, in één woord: Geweldig!

Judith N.

Je vraagt of ik iets zou willen schrijven over dit coachingstraject, over wat ik geleerd heb en of het aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Uiteraard wil ik dat graag doen.

Laat ik beginnen over hoe ik de keuze heb gemaakt om bij jou dit coachingstraject te doen en daarmee samen met jou een zeer persoonlijke reis te gaan maken.

Het startpunt was dat ik zeer positief van je hoorde van iemand die zo’n traject met jou aan het doen was. Daarna heb ik gekeken naar jouw website en wat anderen ervan vonden. Wat mij is bijgebleven is dat mensen hun respect voor jou uitspraken, dat je altijd sprak over dat je met liefde voor de persoon bezig was, dat je daarmee ‘recht’ doet aan de persoon, en dat mensen zeer tevreden waren over de resultaten.

Als ik terugkijk is dat precies wat ik gezien heb. Je hebt met heel veel respect voor mij, empathisch, gepeuterd in persoonlijke blokkades, opvattingen, waardoor er openingen en daarmee mogelijkheden ontstonden om op een andere manier tegen een situatie, een voorval, een persoon aan te kijken. Altijd ging je terug naar mij, wat betekent het voor jou, klopt het wel wat je denkt dat er is…. Iedere ontmoeting (situatie of persoon) is een leerproces, het zegt iets over mij in plaats van het te projecteren op de ander. Tja, dat was een andere manier van denken die behoorlijk wat moeite kostte om te omhelzen. Het was een proces waar je mij zeer mee geholpen hebt en het is iets waar ik nog niet klaar mee ben. De levensreis is niet af, en zal ook nooit af zijn..

Je hebt mij geholpen om door de starheid heen te breken, mijzelf betere vragen te stellen, en daarmee flexibeler in het leven te bewegen. Je deed dit door steeds een spiegel voor te houden, stiltes te laten vallen, confronterende vragen te stellen, mij aan het denken te zetten. “Verdorie Nathalie, daar kom je weer…’. Het was niet altijd makkelijk, het was emotioneel, altijd persoonlijk, soms verwarrend en zeker uitdagend.

Ja, ik sta anders in het leven nu. Er is een grotere elasticiteit ontstaan bouwend op een versterkte balans. Ook ten aanzien van acceptatie van wie ik ben, wat ik belangrijk vind en ten aanzien van keuzes die ik gemaakt heb en zal gaan maken, zowel professioneel als ook in mijn privé.

Mijn levensboom staat weer stevig in de grond en beweegt weer mee met de wind die waait door z’n takken, de takken blijven stevig, soms groeien er nieuwe aan, soms breken er oude en brozere takken af. De boom bloeit!

Dankjewel voor dit waardevolle traject! Ik raad het iedereen aan om dit te te doen. Het was een mooie reis samen!

Roland

Ik heb geleerd eerlijk naar mijzelf te kijken. Bewust te worden van patronen, zoals zorgen maken en schuldig voelen en deze te doorbreken. Tevens accepteren dat dit niet van vandaag op morgen lukt. Ik leer het wel, elke dag, stap voor stap.

Alice

Het was voor mij een spannende stap om aan de slag te gaan met een coach. Ik ben ontzettend blij dat Nathalie op mijn pad kwam en dat ik met haar aan de slag ben gegaan. Vanaf de kennismaking voelde ik een klik en wist ze me te prikkelen. Nathalie heeft mij geholpen weer mijzelf te kunnen zijn. Dit op een hele nuchtere en spiegelende manier met humor. Zo ben ik nu een mooiere en completere versie van mijzelf.

M.

Lieve Nathalie,

Nogmaals dank voor alles wat jij de afgelopen maanden voor mij hebt betekend. Ik kijk terug op 12 zeer waardevolle sessies waarbij ik veel heb mogen leren over mijzelf.

Ik zit nu zoveel beter in mijn vel en ben trots op waar ik nu sta, mede dankzij jou!

Josta

Fijn is dat je niet een methode aanhoudt, maar put uit meerdere mogelijkheden en gaat waar een sessie naar toe leidt. Je bent niet bang om van de paden af te gaan en dingen te laten ontstaan/gebeuren tijdens een sessie.

Je hebt me op een weg gezet waarbij ik me bewust word van patronen waaruit ik reageer en wat ik verwacht. Ik ben nu op weg met vallen en opstaan. Dit zal nog wel een tijdje zo blijven.

Bianca

Nadat ik geruime tijd herstellende was van een burn-out, en langzaam terug mezelf probeerde te vinden, kwam ik bij Nathalie terecht. Het was een therapie die ik aangeboden kreeg van mijn werkgever. Ik had er al ruim een half jaar psychotherapie op zitten en krabbelde moeizaam op, of ik probeerde dat althans.

Het proces dat ik doormaakte bij Nathalie is moeilijk te beschrijven, en gaat zo diep, tot in de essentie van mijn wezen. Het was vaak zwaar, ik kwam uitgeput thuis van een sessie van 1,5 uur (of 2, want de sessie is pas afgerond als het ook echt klaar is). Het was ook vaak confronterend,  pijnlijk zelfs. Maar altijd met liefde, daarvan was ik steeds doordrongen. Het maakte dat ik DURFDE mezelf te zijn, zonder meer. Het leerde me voor mezelf te kiezen, waar ik dat nooit heb gekend. En zonder te oordelen, ook milder te zijn voor de ander... en tegelijk mezelf niet kleiner te maken.

Ik voel me sterk, ik mag er zijn... vooral van mezelf. En het trekt zich door in alle facetten van mijn leven. Ik ben haar ontzettend dankbaar. Zonder dat ik er erg in had, heeft ze me dichter bij mezelf gebracht.

Ik zal haar nooit vergeten, in liefde.

Anita

Ik heb het coachtraject als een groot cadeau ervaren. Wat een mooie reis heb ik samen met jou mogen maken.

Ik heb ontzettend veel geleerd over mijn gedachtes en gedrag. Je hield me de spiegel voor, wat af en toe moeilijk was, maar elke keer werd ik aan het denken gezet en groeide ik weer een stukje.

Nu heb ik weer rust in mijn hoofd en weet ik wat mijn valkuilen zijn, maar daar tegenover staat dat ik ook meer te weten ben gekomen over mij kracht en waardes.

En vanaf hier ga ik deze reis verder maken en heb ik er vertrouwen in om te gaan ontdekken wat de toekomst voor mij in petto heeft.

Nathalie, je creëert een veilige omgeving, je bent kundig, je kunt ontzettend goed luisteren en observeren, je bent eerlijk en oprecht, kortom je bent een vakvrouw en een heel mooi mens.

Bedankt voor alles.

Chantal

In mijn werk was ik helemaal vastgelopen, niet meer voor- of achteruit kunnen en niet meer weten wat ik wil en vooral niet meer weten wat ik kan.

Nathalie, je hebt me geholpen om mezelf weer te zien, en om mezelf ook weer te laten zien aan anderen. Krachtig, geaard, creatief, een doorzetter.
En... eigenlijk nog veel meer.

Af en toe teruggefloten worden door mijn reptiel hoort erbij maar ik blijf op koers richting mijn uiteindelijke doel, en daar dank ik je voor.

Vera

Ik voel me enorm geholpen. Ik ben een heel proces doorgegaan en heb een heel bewuste keuze gemaakt die ertoe geleid heeft dat ik nu op de plek ben waar ik had willen zijn. Ook op privé gebied heb ik veel baat gehad aan de coaching. Ik zie mijn perfectionistische patroon ook daar terugkomen, herken het eerder en weet nu beter hoe ik hiermee kan omgaan.

Nathalie was de perfecte sparring partner die me heel vaak een spiegel heeft voor gehouden en die mij als persoon perfect aankon.

Door me minder te laten leiden door wat anderen zouden kunnen denken/ mijn perfectionisme, zijn er deuren voor me open gegaan en heb ik keuzes gemaakt puur gebaseerd op mijn eigen wensen en idealen. Daarnaast heeft het ook in mijn thuissituatie ertoe geleid dat ik meer ruimte heb voor mijn gezin zonder me hierbij schuldig te voelen dat ik werkgerelateerde zaken soms moet laten liggen, wat uiteindelijk nauwelijks gebeurde.

Nathalie was positief kritisch, had me door en wist goed op me in te spelen. Ze was daarbij niet oordelend en op momenten ook de schouder die ik nodig had.

Anne

Het vervolgtraject van mijn coachtraject bij jou Nathalie, wat heeft me dat verdieping gegeven. Het voelt als de bekende kers op de taart.

Ik heb geleerd op een verdiepende manier het kind in mij te leren omarmen en te zien wanneer dat extra nodig is. Ik heb geleerd dat mijn negatieve gedachten en gevoelens mij iets vertellen en mij de kans geven er iets mee te doen, zo heb ik dus geleerd dat ze mij juist kunnen helpen om zelf de regie over mijn leven te nemen.

Jij hebt mij geleerd om weer van mezelf te houden en dat ik er mag zijn zoals ik echt ben. Zoals ik al eerder zei, je hebt me een cadeau voor het leven gegeven en dat zal ik nooit vergeten!

Ontzettend bedankt lieve Nathalie voor al je tijd en voor al je papieren zakdoekjes en voor zoveel meer!

Kelly

Tijdens het coachtraject heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen gedachten en gedrag, en heb ik samen met jou geleerd hoe ik op een liefdevolle manier ongewenste patronen kan doorbreken.

Ik ben me bewuster geworden van wie ik ben en wat ik zelf wil, en durf dit nu ook te laten zien aan de buitenwereld.

Tijdens de sessies luisterde je echt naar me en had ik het gevoel dat ik alles kon en mocht vertellen. Je had veel aandacht voor mij als persoon en gebruikte mijn input om een plan van aanpak op te stellen, wat ik ontzettend fijn vond en in eerdere trajecten heb gemist.

Door onze tijd samen de afgelopen drie maanden heb ik het idee dat ik opgebloeid ben en heb ik het vertrouwen dat ik zelfstandig en zelfverzekerd mijn toekomst (zowel op werk- als op privégebied) tegemoet ga!

Marla

Iedere keer weer sta ik ervan te kijken hoeveel er nog te leren valt over mezelf. Ondanks het feit dat we vanaf de eerste dag van ons bestaan niet aan onszelf kunnen ontsnappen en constant in contact staan met onszelf, verbaast het me nog steeds dat we eigenlijk maar zo weinig van onszelf weten. Waarom doen we wat we doen? Waarom zeggen we wat we zeggen? En waarom begrijpen we maar zo weinig van onze aangeleerde patronen en de effecten ervan?

Na het volgen van twee trajecten ben ik ervan overtuigd dat ieder mens een coach als Nathalie kan gebruiken voor bewustwording, acceptatie en innerlijke rust (en nog zo veel meer). Iedere keer weer denk je dat de vork zó in de steel zit en niet anders, totdat je na een sessie bij Nathalie naar buiten loopt en tot de conclusie komt dat een simpele conversatie zoveel meer was dan een paar woorden die uitgewisseld werden.

Ik heb zoveel over mezelf geleerd dat het niet in enkele zinnen uit te drukken is en zonder Nathalie was ik zeker zo ver niet gekomen.

Wederom bedankt voor alles!

Sanne

Nathalie is één en al liefde en gevoel, stelt de juiste vragen en geeft duidelijke uitleg. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik me heel erg op mijn gemak voel en open over mij en mijn gevoelens kan praten. Haar uitleg over ons reptielenbrein heeft voor mij veel helder gemaakt en mijn reptiel is gedurende onze gesprekken langzaam veranderd in een paar slangenleren schoenen en het is mijn keuze om ze aan te trekken of in de kast te laten staan. Mijn keuze!

Onze gesprekken hebben mij heel veel rust gegeven, vooral in mijn hoofd. Ik word niet langer gek van mijn eigen gedachten en kan alles veel beter een plek geven.

Caroline M.

Door het coachtraject bij Nathalie ben ik weer in mijn kracht komen te staan. Was al jaren meer voor anderen aan het doen dan voor mijzelf. Was mijzelf verloren en dat voelde erg leeg. Heb mezelf, met hulp van Nathalie, nu weer terug gevonden en sta weer sterk in mijn schoenen en kom voor mijzelf op. Ben ook een eigen bedrijf gestart en denk KOM MAAR OP!

Meriam

Lieve Nathalie,

Allereerst bedankt voor je fijne begeleiding en inzichten die je ons gegeven hebt. Wat wij bij jou geleerd hebben is om terug naar onszelf te kunnen kijken en onszelf weer te begrijpen waardoor je ook weer de ruimte krijgt om de ander te kunnen zien en te begrijpen.

Wederom een cadeautje voor het leven. Je zit in ons hart.

Youri en Kelly

Lieve Nathalie

Ik ben zo ontzettend blij dat je op mijn pad bent gekomen. Je hebt mij verlichting en hoop gegeven.

Om te beginnen keek ik elke week uit naar de coaching en dat is voor mijn doen erg bijzonder. De laatste drie maanden stonden de woensdagen en vrijdagen volledig in het teken van de coaching. Dat was best intensief. Ik wist waar ik het voor deed en dat hield ik mij ook steeds voor ogen.

Ik wilde meer in mijn kracht komen te staan, mijn mond durven opendoen in een teamoverleg en wat zelfverzekerder worden. Het verschil wat ik sinds een aantal weken bemerkt heb, is dat ik meer met plezier ga werken. Ik krijg vaker complimentjes op mijn werk dat ik zo vooruit ben gegaan terwijl ik dat zelf niet eens in de gaten heb.

Ook weet ik inmiddels dat mijn brein boordevol zit met overtuigingen (over mezelf en over anderen) die mezelf het leven zuur maken.

Wat ik echt als het allerfijnste heb ervaren is dat je er al die tijd voor me was, dat ik gewoon voelde dat je met me meeliep en dat ik je op elk moment een appje of mail kon sturen die je dan ook snel beantwoorde en waarbij ik niet hoefde te wachten tot onze volgende sessie.

Je luisterend oor, want dat kun je echt héél erg goed! Waarbij ik het gevoel had dat ik ALLES kon zeggen en daardoor ook mijn diepste geheimen/gedachtenkronkels met je durfde te delen. Je deinsde nergens voor terug en gaf me het gevoel dat alles oké was. Ook nare gedachten en emoties.

Je bent voor mij een hele lieve, warme, hartelijke en betrouwbare vrouw waar ik mezelf bij kan zijn. Iemand die van mensen houdt met hun plussen en minnen. Je bent gepassioneerd in wat je doet en leeft echt zichtbaar met me mee. Je hebt echt het beste met me voor en steekt daar ook veel energie in.

Als ik ooit nog eens een traject in wil/kan dan weet ik je zeer zeker te vinden!

Dankjewel voor alles!

Audrey

Lieve Nathalie,

Ik wil je heel erg bedanken voor het traject dat ik het afgelopen jaar samen met jou heb mogen doorlopen.

Toen ik bij jou aanklopte was ik op een punt in mijn leven aanbeland, waarop ik even alle grip en richting was verloren.

Ik wist niet waar ik moest beginnen, want er was zoveel gaande in mijn leven waar ik niet mee om kon gaan, maar jij hebt mij met een heldere blik laten kijken en me handvatten gegeven om zaken te relativeren, voelen en aan te kunnen.

Jouw fijne, warme en betrokken persoonlijkheid was precies wat ik nodig had en door jou durf ik mijn dromen en passies weer na te jagen en ben ik niet meer bang voor wat de toekomst me te bieden heeft en laat ik mij niet meer tegenhouden door mijn verleden.

Je voelde elke sessie precies aan waar ik op dat moment behoefte aan had en hebt mij inzichten gegeven, waar ik zonder jou nooit opgekomen was.

Ik ben blij dat ik je heb leren kennen! Dankjewel daarvoor!

Joyce

Voorafgaand aan het coachtraject met Nathalie had ik geen echte doelen, ik was erg afwachtend en had aanvankelijk veel twijfels over coaching in het algemeen en over wat een coachtraject voor mij zou kunnen betekenen. Ik merkte wel dat ik mezelf vaak ik de weg zat, maar had geen idee hoe ik hiermee om moest gaan.

Nathalie heeft mij op een rustige manier benaderd, waardoor ik me durfde openstellen. Ik begreep niet waarom mensen soms anders reageerde dan ik verwachte en heb er nooit bij stil gestaan dat reacties van anderen kunnen voortkomen uit mijn eigen gedrag.
Ook dacht ik altijd dat ik het allemaal alleen moest doen en stelde me niet open voor hulp.

Gedurende het traject heb ik meer naar mezelf leren kijken, naar mijn verwachtingen, naar de aannames die ik doe, naar mijn eigen gedrag en de reacties van anderen hierop. Nathalie was hierin zeer betrokken, eerlijk en professioneel. Zij hielp mij onder andere door mij telkens een spiegel voor te houden.

Ik heb het traject als zeer positief ervaren en heb hiermee een eerste stap gezet om anders naar mezelf te kijken en dingen ook daadwerkelijk anders te doen. Ik heb het gevoel op de goede weg te zijn en wil meer hierover leren en ontdekken.

Christel

Lieve Nathalie,

Heel erg bedankt voor jouw begeleiding van de afgelopen maanden.

Jouw persoonlijke, betrokken en humoristische benadering maakte het voor mij makkelijker om mezelf open te stellen en samen met jou aan de slag te gaan. Bedankt voor alle inzichten het luisterend oor en het steuntje in de rug.

Ik heb door dit traject meer inzicht gekregen in wie ik werkelijk ben en waar ik sta. Ook je rust en relativeringen hebben mij erg geholpen.

Al deze nieuwe inzichten zullen mij straks ook zeker helpen met mijn nieuwe baan.
Bedankt voor alles!

Esther

Mijn beoogde doel om het traject aan te gaan: ‘een keuze maken in mijn werk’. Ik wil iets doen waar ik enthousiast van word, iets creëren. Ik wil ervaren dat ik waardevol ben. De afgelopen 3 jaar is/was het me niet gelukt om dit te realiseren.

Tijdens het traject zijn we gestart door naar mijn persoon te kijken. Iets waar ik in eerste instantie van dacht: ‘Waarom eigenlijk? Mijn vraagstuk gaat niet over mij, maar over een verandering in mijn werk’. Achteraf gezien, is het niet meer dan logisch.

Jij hebt me geholpen om te zien wat mijn beoogde verandering tegenhoudt, namelijk ikzelf. Door inzicht te krijgen in de persoon die ik dacht te moeten zijn, mijn doeltoestand te bepalen en te leren zien wat ervoor nodig is of wat mij juist tegenhoudt om daar te komen. Je hebt me ‘tools’ gegeven om mezelf te begrijpen, mijn gedrag te herkennen en weerstand weg te nemen.

Dit geeft me rust en stelt me nu in staat om keuzes te maken en door te zetten.

Ik ben me bewust dat ik mezelf nog wel een paar keer zal tegenkomen, maar heb vertrouwen dat ik er mee kan omgaan. Ik vind het fijn dat jij, kritisch zoals je bent, af en toe over mijn schouders meekijkt. Dat je me helpt om ‘opzij te stappen’ en de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken.

Lars

Aan het begin van het coachtraject wist ik het eigenlijk allemaal even niet, dat was dan ook altijd mijn antwoord op de vragen die ik van jou kreeg. Ik wist niet wie ik was, wat ik wilde, wat me nou precies zo tegenhield en hoe ik dit kon doorbreken. Voor mijn gevoel had ik al zoveel geprobeerd, maar lukte het me niet om te veranderen.

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou; ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen en dat er echt naar mij werd geluisterd. Ook tussen de sessies door kon ik altijd terecht met mijn vragen of om iets te delen. Mijn eigen input werd uitgebreid meegenomen in de sessies en dit maakte het heel persoonlijk.

Ik vond dit erg fijn en voelde me echt begrepen, iets dat ik in de eerdere trajecten heb gemist. Je wist telkens de vinger op de zere plek te leggen en dit kon confronterend zijn. De manier waarop je dit deed vond ik heel prettig; altijd eerlijk, maar met veel geduld, begrip en warmte.

Tijdens het coachtraject hebben we samen gekeken naar mijn gedachten/overtuigingen, gevoelens en gedrag. Ik ben me hierdoor bewust geworden van mijn patronen; ik begrijp nu veel beter wat ik doe, waarom ik dit doe en wat maakt dat ik het blijf doen. Ik heb mijn patronen durven erkennen en ben aan de slag gegaan met het doorbreken ervan. Dit is nieuw (niet moeilijk ;-)), eng en voelt heel ongemakkelijk.

Ik heb echter geleerd dat het gedrag dat ik zo gewend ben en veilig voelt, mij op de lange termijn helemaal niet helpt bij hetgeen ik wil bereiken. Pas wanneer ik het anders durf te doen en ongemak niet meer uit de weg ga, kan ik de rust creëren waar ik zo naar op zoek ben.

Ik ben er nog niet, maar er is zo veel dat ik nu wel weet. Het is spannend om zonder coaching verder te gaan, maar je hebt mij het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ik weet dat ik ieder moment de keuze kan maken om opnieuw te beginnen met stap voor stap dat te doen wat behulpzaam voor me is.

Julia

Dit coachtraject heeft heel veel voor mij betekend. Ik zat op een punt waarbij ik alleen nog maar in mijn hoofd zat en weinig aan het genieten was.

Jij hebt mij geleerd dat het leven ook leuk mag zijn, dat ik dingen mag en niet alleen maar dingen moet en vooral dat ik dit zelf in de hand heb. Jij hebt mij geleerd om uit mijn hoofd te gaan en dingen te ervaren zoals ze zijn, zonder het verhaal wat Marie er omheen creëert.

Ik denk dat Marie nog vaak op bezoek zal komen, maar ik ben meer in staat om haar te herkennen en met haar te dealen. Dank je wel daarvoor.

Irene

Lieve Nathalie,

Ik wil je bedanken voor al die keren dat je ´met liefde´ naast me stond. Hoe je samen met mij mijn levenspad op een andere manier leerde bewandelen.

Ik putte telkens weer positieve energie uit onze gesprekken. Ik ga nu zelf aan de slag, elke dag. Het was moeilijk om je los te laten,  maar ik vertrouw op mezelf dat ik het alleen kan.

Je doet zó goed werk en bent een oprecht lief persoon. Bedankt.

Hilde

Nathalie, wat ben ik blij dat wij elkaar ontmoet hebben! Je bent een bijzonder persoon die altijd de juiste vragen weet te stellen en de vinger op de zere plek weet te leggen.

Ik omschrijf jouw sessies altijd als een puzzel die ik samen met jou ging oplossen. Ik kwam vaker met een “zwaar” gevoel bij je, we gingen dan aan de slag met onze puzzel en alles werd weer helder. Daarna ging ik altijd met een voldaan, gelukkig en blij gevoel naar huis. Daar kan ik alles wat je me geleerd hebt meteen in de praktijk brengen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ik heb dagelijks profijt van jouw coaching!!!

Séverine

Ik kwam bij Nathalie als een hoopje ellende, totaal uit mijn kracht. Voelde me een mislukkeling aangezien ik een flinke terugval van reuma had, die mij op alle gebied totaal verzwakte. Hierdoor was ik genoodzaakt medicatie te gebruiken, terwijl ik de afgelopen jaren juist zoveel inspanningen had geleverd om medicatie-vrij te zijn.

Weg kracht, geloof en vertrouwen in mezelf.

Gedurende het coachtraject is me duidelijk geworden dat ik mezelf verweet dat ik er niet in geslaagd was medicijnloos te zijn. Alsof ik dat aan mezelf moest bewijzen. Dat was de bron van mijn ellende, dat ik mezelf veroordeelde. Ik viel mezelf aan en onbewust creëerde ik een goede voedingsbodem voor de reuma ondanks mijn gezonde voeding, levensstijl, yoga praktijk etc.

Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben, zonder en mét gebruik van medicatie en dat hierin mijn kracht ligt. Ik heb weer van mezelf leren houden zoals ik ben en ben zelfs van mening dat ik dankzij de reuma ben gegroeid.

Ik was nooit de persoon geworden die ik nu ben, als ik geen reuma had gekregen. Ik ben er zo diep ingedoken en heb zoveel geleerd over mijn ziekteproces in de afgelopen 20 jaar en nog steeds. Ik ben nooit klaar met leren, onderzoeken, verdiepen, etc. Ik ben goed zoals ik ben. Ik houd van dat grappige dappere kleine vrouwtje als nooit daarvoor.

Bedankt Nathalie voor de liefde voor mezelf terug te vinden.

Kim † 17-11-2020

Lieve Nathalie

Toen ik bij jou begon stapte ik letterlijk in een achtbaan vol emoties.
Ik moest alles met liefde gaan bekijken en ik dacht vaak hoe dan................?

Intussen heb ik wel geleerd om dicht bij mezelf te blijven en naar mezelf te luisteren en niet naar de stem in mijn hoofd. Ik ben heel blij dat je op mijn pad bent gekomen.

Dankjewel voor je steun
Dankjewel voor je begrip
Dankjewel voor je geduld
Dankjewel dat ik mijn verdriet kon laten gaan
Dankjewel voor alle liefde die ik heb mogen krijgen
Dankjewel voor al je hulp

Martine

Je geeft me inzicht in mezelf!!
En laat me zien wie ik ben.

Janny

Coaching heeft mijn hele leven behoorlijk op z'n kop gezet!!

Eerlijk (echt eerlijk) naar mezelf durven kijken en tot de ontdekking komen dat ik zelf vaak de "oorzaak" van mijn problemen ben, heeft mij geleerd mijzelf te accepteren zoals ik ben. Nu ik me bewust ben van mijn gedrag, durf ik steeds vaker mijn gedachten, ideeën en oordelen over mezelf los te laten. In plaats van op welke manier dan ook, aan de eisen aan mezelf, maar ook aan anderen vast te houden. Ik leer steeds meer te leven in het nu en kan beter voor mezelf opkomen, ik creëer daarmee rust voor mezelf en geniet meer van het moment.

Zonder coaching was me dit nooit gelukt. Het heeft me de mogelijkheid gegeven naar mezelf te kijken waardoor ik beter met moeilijke situaties kan omgaan. In de loop der jaren ben ik vanuit een soort tunnelvisie gaan oordelen. Met behulp van Nathalie heb ik dit proces leren doorbreken.

Ik heb geleerd naar mijn verleden te kijken en kan hier nu met liefde op terugkijken evenals naar mijn reacties en gedrag die hiermee te maken hebben. Op de zaken die in mijn leven gebeuren heb ik geen invloed. Het is nu eenmaal zo gegaan en dat kan ik niet meer veranderen. Hoe ik hiermee omga, bepaalt hoe gelukkig ik ben.

Ik heb tools gekregen om mezelf te leren begrijpen. Zeker ook door het opstellen van mijn DiSC profiel heb ik een goed beeld gekregen van wie ik ben en waarom ik reageer zoals ik doe. Ik mag fouten maken, daardoor ben ik geen minder mens. Dit zorgt ervoor dat ik rust krijg en weer van mezelf leer houden.

Vooraf had ik geen hoge pet op van coaching. Ondanks dat heb ik deze kans gegrepen en kan, na een moeilijke periode, zeggen dat ik trots ben op mezelf.

Christel

Toen ik bij jou kwam was ik mezelf niet meer. Ik wilde wel vooruit privé en in mijn werk, maar wist niet meer hoe. Mijn hoofd zat vol, ik was gespannen, onrustig, negatief en heel onzeker.

Al tijdens ons eerste gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak. Je bent een heel open en eerlijk persoon en gaf mij het gevoel dat ik van waarde ben. In de gesprekken heb ik geleerd om naar mezelf te durven kijken om te kijken wie ik echt ben. Ik ben ontzettend gegroeid in positieve zin en voel mij veel rustiger.

Bedankt dat jij mij dit hebt laten inzien. Ik zal veel uitspraken van jouw nooit meer vergeten, waardoor ik altijd blijf werken aan mezelf. Nathalie je bent geweldig in het werk dat je doet.

Judith B.

Eigenlijk vanaf het eerste gesprek voelde het goed en gaf je mij vertrouwen. Vertrouwen is de basis, waarop je samen kan verder borduren naar de doelen. Je geeft alle ruimte, ik kon mijzelf zijn en opnieuw mijn eigen “Ik” terug vinden, in mijn eigen tempo.

Patronen doorbreken doe je niet zomaar, maar als je er in gelooft, dan lukt het. Jij hebt mij daarin laten geloven en nu ben ik zo sterk, dat ik weet dat ik dat kan!

Ik heb jou als een prettige coach ervaren en zal jou dan ook aanraden, wanneer iemand vast loopt in zijn leven. Je bent een warm en lief persoon! Bedankt voor alles wat je mij hebt mee geven. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Vesta

Mijn belangrijkste behoefte bij aanvang van de coaching met Nathalie, was het weer in mijn kracht komen om van daaruit weer grip te krijgen op mezelf, mijn privé leven en mijn werk. Aan de hand van reële casuïstiek heeft Nathalie me meer inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en denkwijze waardoor ik situaties beter kon verklaren.

Dankzij de sessies met Nathalie heb ik na 3 maanden mijn kracht weer hervonden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen dan ooit. Vanuit het gevoel van eigenaar van mijn leven te zijn, ben ik in staat om situaties naar mijn hand te zetten in plaats van dat dingen mij overkomen.

De coaching heeft ervoor gezorgd dat het voor mij steeds duidelijker wordt wat ik wil doen, zowel privé als in mijn werk en waar ik echt gelukkig van word. Hier durf ik dan ook met volle overtuiging voor te gaan.

Nathalie is een natuurlijke coach die het vermogen heeft anderen op een aansprekende manier weer in hun kracht te zetten.

Mariëlle

Je bent een voorbeeld:
– Je bent eerlijk
– Je bent duidelijk
– Je bent goed
– Je bent zelfverzekerd
– Je bent daadkrachtig en overtuigend
– Je bent van WAARDE!
Voor mij (en ik ben overtuigd) voor heel veel anderen.

Marjon

Hoi Nathalie,

Als eerste wil ik je bedanken voor de ondersteuning en aanpak in dit hele coachtraject.

Bij mij zorgde dit traject voor rust, stil staan bij de kleine en mooie dingen, genieten van het leven en vooral meer aan mij zelf denken en toekomst.

Het was voor mij altijd zorgen voor anderen, klaar staan voor iedereen, werken en nog eens werken en nooit eens aan mij zelf denken. Altijd gedacht dat ik de touwtjes goed in handen had, maar op een gegeven moment breekt dit, werd het te veel en moest ik hulp zoeken om de draad weer te kunnen oppakken.

Ik kan mij nog goed het 1e overleg herinneren, "coaching" dat is toch niets voor mij!!
-- Nathalie: "De beste sportmensen hebben een coach, waarom jij niet"--.
Een statement waar Nathalie absoluut gelijk heeft, even terug naar je roots, analyseren over oorzaken, ervaren, beleven, accepteren en vooral je zelf niet meer wegcijferen.

Het koste mij behoorlijk wat energie en discipline om niet weer terug te vallen naar het "oude". Herhalen en nog eens herhalen en het juiste pad kiezen dan komt het altijd goed gaf Nathalie met regelmaat aan. Niets is verkeerd, alles kan en mag.

Na dit traject ben ik er van overtuigd dat eigenlijk iedereen een coach zou moeten hebben met  "even" stil staan bij de dagelijkse beslommeringen.

Nogmaals bedankt.

Jos

Nathalie, fijn mens,

Mijn mooiste cadeau in 2022: jouw coaching. Hier kan geen enkel cadeau tegenop.

‘Wie moet je hier nog zijn?’ en ‘Wie zou je zijn zonder die gedachte’ zijn vragen die je wel tig keer hebt gesteld. In het begin dacht ik: wat bedoelt ze??? Ik snap dit niet! Nu begrijp waarom je deze vragen telkens stelde. Inmiddels kan ik ze heel gemakkelijk beantwoorden.

De afgelopen 3 maanden waren een heuse rollercoaster: emotioneel, ingewikkeld, confronterend, zwaar, irritant, maar ook mooi, dankbaar en zeer bijzonder. Samen hebben we een lang verborgen deur geopend: die naar mezelf. Daar ben ik je heel dankbaar voor.

Liefs

Angèle V.

Het coachtraject is voor mij heel waardevol (geweest). Ik ben hiermee gestart omdat ik in mijn zoektocht naar mezelf en een zinvol leven vastliep, door wanhoop werd gedreven en geen toekomstperspectief meer zag.

Ik wist bij aanvang van het traject dat ik de controle los moest laten om vooruit te kunnen komen. En ondanks dat ik geen verwachtingen had ten aanzien van de uitkomst omdat ik niet wist wat er ging gebeuren, had ik wel de hoop aan het einde van het traject (uitzicht op) nieuw werk te hebben.

Ik ben het coachtraject zonder verwachtingen over de inhoud ingestapt omdat dit voor mij de enige manier was om dit te kunnen ondergaan en aan te kunnen gaan. Ik heb me er volledig aan overgegeven omdat ik vanaf onze eerste kennismaking het gevoel had dit te kunnen doen.

Op een moment in mijn leven waarin ik het vertrouwen in mezelf en alles en iedereen had verloren, had ik bij jou het gevoel dat ik jou wel kon vertrouwen en heb ik dat vertrouwen ook gedurende het gehele traject gehouden omdat jij met al je liefde, aandacht, geduld, steun en bemoedigende woorden steeds het vertrouwen in mij hebt getoond en uitgesproken.

Bij jou heb ik de veiligheid gevoeld alles te kunnen en mogen delen. Bij jou heb ik mezelf teruggevonden en heb ik ervaren dat ik mag zijn wie ik ben zonder oordeel. Bij jou heb ik bestaansrecht en waarde gekregen, heeft mijn leven waarde gekregen en is er hoop voor de toekomst gekomen.

Het besef dat (dit gedeelte van) het coachtraject ten einde is gekomen maakt mij intens verdrietig, omdat ik iets los moet gaan laten en afscheid moet nemen van iets wat mij zoveel heeft gebracht.

Tegelijkertijd ben ik ook eeuwig dankbaar dat ik deze reis samen met jou heb mogen maken omdat ik alles wat ik heb geleerd voor altijd bij me draag in mijn 💗 en het traject mij als persoon completer heeft gemaakt. Mijn grootste angst, het toelaten van mijn emoties, heeft mij uiteindelijk het dichtste bij mezelf gebracht.

Als ik jou een tip zou mogen geven, is het vooral jezelf te blijven, de warme, liefdevolle, integere persoon en topprofessional die mij heeft geïnspireerd om ook mijn passie te gaan volgen.

De toekomst maakt me onzeker. Bij alle stappen die ik tot nu toe heb gezet, heb je mij bijgestaan en gesteund. Ik ben bang om mijn eigen pad uiteindelijk weer alleen te vervolgen en te vertrouwen op mezelf dat ik hierin de keuzes zal maken die bijdragen aan mijn geluk.

Ik besef dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk.

Claudia

Allereerst super bedankt voor alles!

Het was een waardevol traject en dat zal het ook richting de toekomst blijven! Het heeft me vooral verlichting gebracht en dat kon ik goed gebruiken. Het hebben van een keuze heeft me mijn vrijheid weer teruggegeven, iets wat ik heb verloren door vast te blijven zitten in oude patronen...

De doodlopende weg loopt opeens weer door en heeft gelukkig ook weer zijstraten gekregen, waar die uitkomen weet ik niet maar ik kijk ernaar uit!

Lennart

Het coachtraject heeft mij laten inzien wie ik ben, wat mijn waarden zijn en wat ik belangrijk vind in het leven.

Gedurende het traject heb ik geleerd (meer) voor mijzelf op te komen en keuzes te maken en niet te blijven hangen in een situatie waarin ik niet gelukkig was.

Ik wist vooraf niet goed wat ik van het coachtraject moest verwachten. Ik kijk er echter met veel voldoening op terug.

Marc

Toen ik begon met het coachingtraject dacht ik dat er “een paar kleine dingetjes” waren waar ik aan moest werken. In de eerste paar sessies kwam ik er echter achter dat er op veel meer vlakken dingen moesten gebeuren.

Je hebt mij hierin rustig meegenomen, ook op de momenten dat ik me verloren voelde.

Langzaamaan vielen de stukjes op hun plek en nu voel ik me een betere ik op alle vlakken. Het is fijn dat ik mezelf door middel van de sessies en de huiswerkopdrachten beter heb leren kennen. Je gaat nooit sneller of verder dan ik bereid ben te gaan en daardoor kon ik mijn eigen tempo in het traject aangeven.

Je merkt je betrokkenheid en gedrevenheid door ook tussen de sessies door beschikbaar te zijn voor vragen of overleg als dat nodig is.

En hoe fijn de coaching ook is, het voelt geweldig om het vertrouwen te hebben de handvatten en de mogelijkheden te hebben zelf nieuwe problemen aan te kunnen!

Natasja

Toen ik begon met mijn coaching traject bij n3m coaching was ik letterlijk de weg kwijt. Ik had het gevoel dat ik alle kanten op ging, maar nooit in de richting kwam van waar ik zijn wou.

Nathalie heeft mij doen inzien hoe waardevol het is om je eigen weg te volgen. Dat het goed is om te kijken waar je vandaan komt, hoe je ergens gekomen bent en of het behulpzaam is om dezelfde keuzes te blijven maken.

Tijdens het coaching traject heb ik mijzelf leren kennen. Waarom doe ik wat ik doe en waarom voel ik wat ik voel. Nu ik weet waar mijn gedachten en gevoelens vandaan komen kan ik ermee aan de slag. Zo kan ik keuzes maken die wel behulpzaam zijn om me te brengen waar ik wil zijn.

Nathalie heeft me de weg laten zien, samen hebben we hem vrij gemaakt en nu mag ik hem zelf gaan voortzetten.

Ik ben enorm dankbaar voor alle wijsheden en handvaten die Nathalie mij heeft bijgebracht. Dagelijks hoor ik mezelf een van Nathalies citaten in mijn hoofd fluisteren om ze vervolgens toe te passen en dit is keer op keer weer behulpzaam voor een stap in de richting waar ik zijn wil.

Laura

Lieve Nathalie,

Helaas zitten onze sessies erop, het einde van dit traject. Een echt einde is het echter niet voor mij. Ik zie het als een begin. Het begin van meer bewust leven. Niet eerder stelde ik mezelf zo open. Voor mij heb je de gave om precies de juiste vragen te stellen en haast ongelofelijk goed te begrijpen wat ik denk en voel. Je liet me praten en je onderbrak me, met alle respect, op de juiste momenten. Ik heb onze tijd samen als zeer waardevol ervaren en dat neem ik mee voor de toekomst.

Hoe die toekomst eruit gaat zien, weet ik nog niet. Na onze eerste kennismaking wist je dat ik met veel vragen zat. Het antwoord blijft uit, maar dat is goed. Je hebt me laten zien, met me geoefend en me geleerd hoe ik deze antwoorden kan vinden. Voor mezelf en vanuit mezelf. Ik heb grote bewondering voor je werkwijze, je rust, je scherpte en vooral je compassie. Ik voelde me gehoord en veilig.

Een traject als dit was buiten mijn comfortzone, dacht ik tenminste. Het voelde heerlijk om mijn gedachten met je te delen en mijn emoties te uiten. Iedereen zou er goed aan doen om eens met jou een traject te starten. Het brengt inzicht, het brengt rust. Jij zorgt daarvoor. Ik moest het verwezenlijken. Als gezegd is dit het begin van een lange wandeling die met verademing is begonnen en waar ik vol goede moed doorstap.

Ik ben je erg dankbaar voor dit alles. Je kent mijn scepsis, mijn (over) rationaliteit. Bewust startte ik zonder verwachtingen. Verwachten wat het mij tot dusver heeft gebracht kon ik niet en het verbaast me nog steeds. Ik weet nu dat het niet erg is dat ik meteen alles goed doe of kan. Dat geldt ook voor wat ik van je heb geleerd. Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen en je weet: afspraak is afspraak.

Dit was voor mij een eerste stap, een stap in de goede richting. Ik ben ontzettend blij dat je op mijn pad kwam. Heel hartelijk bedankt!

Jeffrey

Veel van mijn ingesleten patronen kende ik wel, maar ik had niet precies door hoe ze me tegenhouden uitdagingen aan te gaan en keuzes voor mezelf te maken.

Zonder oordeel, met veel geduld en warmte, maar wel doortastend en zonder ’getut' heb je me geholpen dat te gaan zien.

Dat was pittig en confronterend maar nodig om eindelijk in actie te komen, om dingen anders aan te gaan pakken.

Ik ben er nog niet, maar voel alvast meer vertrouwen dat ik het wel kan met de ondersteunende opdrachten en de verslagen waar ik naar terug kan grijpen als ik het even kwijt lijk te raken.

Maya

Mijn plaat hing een beetje vast. Zo zou ik het nu omschrijven. Het einde van mijn tijdelijke baan kwam in zicht, dingen in mijn leven liepen anders dan ik wilde. En ik voelde dat ik meer en meer de neiging had in een veilig hoekje weg te kruipen. Herkende mezelf eigenlijk niet meer op die manier. Ik wilde het allemaal anders, ja. Maar hoe?
Voor mij was het duidelijk dat ik nieuwe input nodig had. Nathalie hielp me uitstekend daarbij. Met nieuwe manieren om te kijken naar degene die ik echt ben en wie ik op dat moment dacht te (moeten) zijn.

De coachingsessies waren voor mij als een rij stapstenen. Elke keer liefdevol kijken naar de gedachten die ik over mezelf had en ze samen onderzoeken. De contouren van wie ik écht ben, mijn talenten…het kwam aan het licht. Een licht dat zich uitbreidde en ervoor zorgde dat ik me letterlijk weer licht voel en zicht heb op waar ik naar toe wil. Wat ik daarvoor kan doen en hoe ik kan omgaan met dat wat op mijn pad komt. Ik geloof weer in mezelf en dat ik mijn leven -tot op zekere hoogte- zelf creëer.

In drie maanden tijd was het als het ware vanuit een put naar de heuveltop, waar ik weer overzicht en vertrouwen heb. Ik weet nu weer waar ik heen wil. Dankjewel Nathalie! Wat heerlijk dat je een tijd met mij over mijn schouder meekeek en er mede voor zorgde dat ik vrolijk verder kan op mijn weg!

Ellen

Er wordt liefdevol maar wel eerlijk gekeken naar wat er gebeurt. Er wordt niet om de dingen heen gepraat, dat vind ik erg prettig.

 

Bij het inbrengen van situaties heb ik het gevoel dat de kern goed en snel begrepen wordt. Dit geeft dus een gevoel begrepen te worden wat erg belangrijk is. 

 

Het is persoonlijk. De aanpak is gericht op mij, mijn situatie, mijn persoonlijkheid. Dit is belangrijk om het te laten werken. 

 

Mandy

De wekelijkse sessies met jou hebben mij vooral inzicht gegeven in hoe ik mijzelf als persoon kan begrijpen, respecteren en omarmen.

Je weet op een zachtaardige, begripvolle maar toch zeer doortastende manier inzicht te geven.

Soms probeerde ik als een muisje diep weg te kruipen in een hol maar je trok me er heel voorzichtig aan mijn staart weer uit.

Lieve Nathalie, ontzettend bedankt voor wat je me hebt gegeven, namelijk een cadeau voor het leven!

Kelly

Voordat ik startte met het coachingstraject was ik vastgelopen. Vragen zoals: wie ben ik? Wat wil ik? Waar krijg ik energie van? Daar wist ik geen antwoord op.

Mijn hele leven ben ik al geconfronteerd met moeilijke situaties die altijd als een rode draad naast mijn ontwikkeling liepen. Nu pas durf ik dit aan te kijken voor wat het allemaal is geweest en hoeveel impact het heeft gehad.

Met de hulp van Nathalie kan ik mezelf zien voor wie ik ben. Met alle kwaliteiten die ik te bieden heb. Ik heb inzicht gekregen waar bepaalde gedragingen vandaan komen en hoe ik dit kan ombuigen.

Ik neem de vele lessen de rest van mijn leven mee. Ik kijk vol goede moed de toekomst tegemoet. Ik ben heel dankbaar dat ik het traject heb mogen doorlopen. Het was een pittige reis, maar ik had hem voor geen goud willen missen.

Deborah

Nathalie, na het eerste gesprek met jou, kwam ik helemaal rustig naar buiten! Toen besefte ik pas wat een onrust ik in mijn hoofd had.
Mijn innerlijke balans en rust was weg, kon geen keuzes / beslissingen maken, was onzeker over mezelf, luisterde niet naar mensen maar vooral niet naar mezelf.

Ik ben het traject van 3 maanden aangegaan, waarvan de eerste paar keer heerlijk van me af praten was. Halverwege kwam ik steeds dieper bij mijn gevoel, en kwam erachter dat ik een negatief zelfbeeld had, veel te veel controle vast wilde houden, perfectionistisch was en veroordelend naar mezelf, maar ook naar anderen. Ik kreeg ook paniek dat ik niet genoeg aan dit traject had, omdat ik me steeds meer bewust werd van situaties maar er nog niet goed mee om wist te gaan. Ik heb geleerd dat ik milder naar mezelf toe mag zijn, fouten zijn nodig om te leren, ze komen nu veel minder hard binnen, en hulp vragen mag! Nathalie hoe vaak heb ik je niet gebeld of gemaild, dit werd ontzettend fijn door je opgepakt.

Ik durf nu zonder schuldgevoel voor mezelf te kiezen, en geef mijn grens aan. Ik kan emoties makkelijker bij de ander laten, en weet nu ook vaak dat gedachten maar gedachten zijn, daar kies ik nu voor om naar te luisteren of niet. Ik kan het niet precies uitleggen, maar het is een gevoel van binnen waar ik weer veel beter naar weet te luisteren, zonder me te laten afleiden door gedachten of (ongevraagde) meningen van andere mensen.
Ook heb ik mezelf leren kennen, en geaccepteerd hoe ik ben. Ik vind mezelf nu een mooi, krachtig persoon.

Ik ben zeer dankbaar met het traject! Heb mezelf leren kennen, ben trots op mezelf. Verwacht minder van mijn kinderen en omgeving. Accepteer de realiteit beter. Ik weet nu dat alles met mezelf te maken heeft!
Het leven is een grote spiegel! Maar je hebt iemand nodig die je dat kan laten inzien.

Manon

Ik vond het coachtraject erg zinvol.

Ik begon het traject als ‘onzekere meid’.
Ik had veel meegemaakt en wist niet meer goed hoe ik me moest opstellen en gedragen.
Ik voelde me wankel.

Door de coaching sta ik nu anders in het leven.
Ik bekijk zaken luchtiger en kan ze beter plaatsen.
Ik voel me sterker, ben relaxter en kies nu meer voor ‘mezelf’.
Ik maak me minder druk om dingen en trek me niet meer zoveel aan van anderen. ‘Ik ben ik’.

Ik kies wat belangrijk voor mij is en laat me niet meer zoveel leiden/beïnvloeden.
Ik trek me minder van de ‘buitenwereld’ aan en kom zekerder over in keuzes die ik maak.
Ik ervaar minder stress en zie het leven kleurig. Ik geniet meer van de kleine dingen en ben niet meer zoveel gericht op zaken die de ‘maatschappij’ van men verwacht.

Ik wilde graag een ‘sterke vrouw’ worden. Ik voel me nu een sterke vrouw die zich in de rest van haar leven nog meer wil ontplooien en die altijd de tips/strategieën van dit traject in haar achterhoofd zal houden en toepassen.

Caroline V.

Ik heb het coaching traject als zeer prettig ervaren. Toen ik maanden geleden kennis maakte met Nathalie stond op aan het begin van een scheiding en zat ik in een achtbaan van emoties.

Er gebeurde toen heel veel in korte tijd. Nathalie heeft me heel veel nieuwe inzichten gegeven. Ik had meteen een heel vertrouwd en fijn gevoel bij Nathalie.

Nathalie is heel eerlijk, ik denk dat ik ook op momenten iemand nodig had die me even wakker schudde of ergens op aansprak.

Ik vond het vaak best confronterend, maar het is ook fijn om zaken nu vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken.

Het coaching traject was voor mij heel waardevol, ik heb veel geleerd.

Nathalie nogmaals bedankt voor alles.

Ilona

Na de scheiding van mijn ouders was ik erg zoekende naar mezelf, naar mijn rol binnen een familie die niet langer één was.

Nathalie heeft me erg geholpen om weer inzicht te krijgen en vooral inzicht in mijzelf te krijgen. Patronen waarvan ik niet wist dat ik er steeds in terecht kwam.

Nathalie laat je je eigen kracht ontdekken. Je bent zelf de regisseur van je gedachten en zij helpt je om die rol bewust te worden en zijn.

Linda

Ik heb veel geleerd (over mezelf) tijdens onze sessies.
Je bent enthousiast, eerlijk en open, je luistert echt en veroordeelt niet.
Je bent echt goed in wat je doet, kortom het is een aanrader om bij jou coaching sessies te volgen.

Melanie

Nathalie leert je (weer) naar jezelf te kijken; je (her-) ontdekt je kwaliteiten, waarna je deze opnieuw, meer en beter gaat gebruiken!
Wees voorbereid op de positieve veranderingen die in gang worden gezet!

Gerry

Jij hebt me bij de hand genomen, toen ik de weg kwijt was.

Stapje voor stapje heb je me voorzichtig, en soms wat harder, vooruitgeduwd.

Geleerd dat ikzelf het verschil kan maken en mag maken voor mezelf.

Dankjewel dat ik door jou weer richting in mijn leven heb gevonden.

Een leven waar ik weer van kan en mag genieten.

Het coachtraject met Nathalie heeft mij bewuster gemaakt van de patronen in mijn denken en gedrag. Steeds met concrete voorbeelden uit mijn eigen dagelijkse praktijk als basis.

Ik heb mogen ervaren wat het laten zien van ander gedrag kan opleveren. Niet alleen voor mijzelf maar ook wat ik, door meer zichtbaar te zijn en te handelen vanuit mijn waarden, voor anderen kan betekenen.

Friso

Lieve Nathalie, dit traject heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven over de verhalen die ik mezelf al jaren vertel, de gedragspatronen waarin ik vastzat en mijn lage zelfbeeld. Het bleek dat ik niet leefde volgens mijn belangrijkste basisbehoeften en waarden, dat het werk dat ik deed niet mijn passie was en dat ik daardoor al mijn energie kwijt was geraakt.

Je hebt me laten inzien dat ik mezelf kan veranderen door naar mijn gevoel te luisteren, op zoek te gaan naar mijn passie, mijzelf goed genoeg te vinden en keer op keer te kiezen of ik naar de verhalen die ik mezelf vertel wil luisteren of niet. Ik ben mijn gedachten niet, ik kan altijd kiezen. Ik kan een negatieve gedachte vervangen door een positieve gedachte en ik kan hulp vragen als ik dat nodig heb. Ik kan mijn stemming en mijzelf veranderen.

Ik ben je enorm dankbaar voor alle inzichten, spiegels die je me voorhield en je steun. Bedankt dat je me geholpen hebt mijzelf weer te vinden en dat je nog even met me meeloopt tijdens mijn verdere pad.

Angèle H.

Je hebt me geleerd meer naar mijn hart te luisteren, m'n gevoel. Ik had allerlei negatieve gevoelens en gedachtes, maar nu zie ik in dat dit voornamelijk door "de stem" komt.

Het zijn aannames/invullingen. Nu ik dat inzie, wordt alles opeens positiever en fijner. Ik hoef me niet altijd sterk voor te doen omdat ik mezelf heb aangeleerd "dat dat nou eenmaal zo hoort".

Het is juist krachtig te benoemen wat iets met mijn gevoel doet.

Ook heb je mij veel inzicht gegeven in mijn valkuilen en uitdagingen. En...waarom dit samenhangt met mijn allergieën. Door een "simpel" schema snap ik opeens veel beter waarom bepaald gedrag van iemand mij tegenstaat en hoe ik daar mee kan dealen.

Concluderend heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik mezelf meer gaan waarderen.

Anoniem

Wat heeft dit traject voor mij betekend?

Het mooie aan dit traject vond ik, dat de nadruk lag op het zelf ondervinden in het dagelijks leven waar je valkuilen zitten en vooral hoe je het anders kunt doen. Uitvinden wat voor jou goed voelt en geen vaststaand plan van aanpak.

Ik had iemand nodig die mij hielp de patronen te zien en te doorbreken waar ik vast in zat en iemand die mij leerde over de blinde vlekken. Dat heb ik zeer zeker gevonden.

Ik kijk alleen maar positief terug op dit traject. Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik dat ook aan de wereld mag laten zien. Dat is al veel waard.

Ik verlaat het traject met doelen die richting geven aan de rest van mijn leven en de durf om de doelen die (nog) onmogelijk lijken een kans te geven door ze toe te mogen laten.

Bedankt voor alles.

Sanne

Het coachtraject heeft er voor mij voor gezorgd dat ik beter weet wat ik wil, op persoonlijk, maar ook werkgebied. Ik weet nu beter wat mijn kwaliteiten zijn, geloof hier nu zelf ook in en weet hoe ik deze kan inzetten. Soms komen nog wel eens negatieve gedachten, maar ik ben dit ego nu makkelijker de baas. Dit heeft me enorm veel rust, ruimte en lichtpuntjes gegeven.

Het coachtraject was zeker niet makkelijk, je moet terug naar jezelf waar ik eerder weg bleef, maar door hierover te praten met jou heb ik alles een plekje kunnen geven. Dit is me veel waard.

Nathalie, bedankt voor de prettige sessies!

Fenne

Ik kan me de eerste sessie nog herinneren waarin ik vroeg; “Wat ga jij mij leren wat ik zelf nog niet weet?” “Dat ga je vanzelf zien”, was het antwoord toen. En het mooie is dat ik bij iedere sessie naar buiten ben gelopen met het idee écht iets nieuws te hebben geleerd dat me verder kan helpen.

De raad dat alles over jezelf gaat en je niet alles op anderen moet projecteren zal ik nooit vergeten en ook altijd naar teruggrijpen. Ook heb ik geleerd dat het meer energie kost om anderen een beeld voor te houden van de persoon die je in hun ogen denkt te moeten zijn dan gewoon eerlijk te zijn. Mensen gaan je pas echt waarderen als je eerlijk tegen hen bent.

Nathalie heeft me een spiegel voorgehouden die me dingen over mezelf heeft laten zien waar ik me helemaal niet bewust van was. Opvattingen die ik had over mezelf en mijn omgeving, waar ik volledig overtuigd van was, bleken vaak niet te kloppen.

Ik ben me nu veel bewuster van de dingen die mij jarenlang zo moe hebben gemaakt en Nathalie geeft mij iedere keer weer het vertrouwen dat ik er weer 100% bovenop kom.

Jeroen

Via via bij jou terecht gekomen, dit moet je echt proberen, dit is echt iets voor jou hoorde ik meerdere malen.

De stap gezet en daar ben ik nog elke dag blij mee!

Nathalie, jij zei vaak tegen mij: “ Leg het neer dan kijken we er niet veroordelend of vanuit schuld naar maar met liefde” en dat is wat je deed er met liefde naar kijken.

Op die manier durfde ik mijn problemen bij jou op tafel te leggen en hebben we er samen naar kunnen kijken.

Je geeft goede uitleg hoe je brein met je aan de haal kan gaan en dat degene die je probleem op kan lossen dat je dat altijd zelf bent.

Geloof niet alles wat je denkt!

Je hebt me een prachtig inzicht gegeven over wat ik mezelf allemaal wijs maakte en wat ik van mezelf allemaal moest. Waar kwam dit vandaan? Hier hebben we samen naar gekeken.

Nu komt er een periode waarin ik het zelf moet gaan doen en dat vind ik best spannend!

Nathalie er waren tranen ( heel veel in het begin) we hebben samen gelachen en daarvoor wil ik je oprecht bedanken.

Rocxanne

Een hond die achter zijn staart aan rent en die te pakken wil krijgen, iemand die alleen maar rondjes blijft draaien. De oplossing wel een beetje zien, maar er net niet aan komen. Zo voelde ik me toen ik bij Nathalie binnen kwam. Al snel werd het cirkeltje groter en overzichtelijker, nu is het geen cirkeltje meer maar een helder pad met een doel.

"50 times slow down" en dan toch sneller gaan! Heerlijke eyeopeners en aha momenten, maar zo verpakt dat je er wel wat mee moet en wil doen. Inzichten waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. Ik ben op het goede pad....

Karen

Jij hebt mij laten inzien dat ik al ben waar ik naar op zoek was. Mezelf!

Angelique O.

Ik beschouw mezelf als zeer rationeel: een ideale voedingsbodem voor het reptielenbrein. Hierdoor ben ik heel lang en heel vaak binnen mijn comfortzone gebleven omdat deze bekend, betrouwbaar en veilig is. Maar ik ervoer de stilstand en geen groei.

Ik zag in dat ik de aanwezigheid en functie van het reptielenbrein mag accepteren en respecteren maar ik uiteindelijk continue een keuze heb. Ik kan nu steeds beter een stap terug doen en bepalen wie ik op welk moment moet zijn om mijn doelen te bereiken.

Het resultaat is dat ik nu mijn droom heb waargemaakt door een eigen bedrijf te beginnen. Wat een vrijheid! Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen, kan ontzettend creatief zijn en dicht bij mezelf blijven. De coaching heeft tot een prachtige herontdekking van mezelf geleid.

Maurice

Je hebt me heel erg goed geholpen, ook bij dingen waarbij ik dacht dat ik geen hulp nodig had. In het begin was het voor mij zoeken. Welke kant gaan we op? Maar na een paar sessies ‘ontdekken’ merkte ik hoeveel waarde dit traject voor me had.

Ik heb gaandeweg veel geleerd over mezelf en de keuzes die ik maak(te). Je hebt me ook laten zien hoe waardevol ik kan zijn en dat ik alleen mezelf kan teleurstellen. Natuurlijk blijft het af en toe een uitdaging, maar de handvaten heb je me gegeven.

Ik ben echt ontzettend blij dat ik de kans heb aangegrepen om dit traject aan te gaan.

Imke

Lieve Nathalie,

Ik wilde graag een coachtraject gaan volgen. Bepaalde dingen liepen niet lekker en daar had ik last van. Spannend, want wat zou ik allemaal te horen krijgen en wat zou ik allemaal moeten gaan doen.

Nou, vanaf het eerste contact had jij mijn vertrouwen en voelde het goed. In een fijne, rustige omgeving gingen wij samen een 3 maanden durend traject in. Deze gesprekken gingen voor mij als vanzelf en dat komt door de manier hoe jij het begeleide.

Je hebt me echt een andere manier van naar mijn leven kijken geleerd en dit voornamelijk in ongemakkelijke / lastige situaties. Ik voel me nu na afronding van het traject, sterker, rustiger en voel dat ik met deze nieuwe levensstijl een fijner leven heb.

En dat door jouw begeleiding lieve Nathalie…enorm bedankt!

Silvia

Ik heb het coaching traject als heel prettig ervaren. Allereerst, Nathalie je bent een heel warm persoon waar ik me op mijn gemak en veilig bij voel.

Ik leer in dit traject beetje bij beetje mezelf meer kennen en ik heb vooral geleerd beter aan te voelen wat bij mij past en welke oude patronen en vastgeroeste denkbeelden mij beperken om mezelf te zijn.

Bepaalde regels die ik mezelf opleg helpen me niet verder, maar houden me juist tegen om mezelf te zijn.

Ik vond het heel prettig dat je eigenlijk al heel snel zaken kon blootleggen en ik me hierin ook echt herken en dus mee aan de slag kan.

Bedankt voor je betrokkenheid en hulp!

Sam

Nathalie is iemand die altijd de juiste vragen stelt. Dat kan buitengewoon irritant zijn, want dat zijn juist die vragen die ik niet wil horen. De antwoorden komen op het whiteboard en zo worden de overtuigingen die ik heb zichtbaar.

Voor mij werkt dit buitengewoon goed. Ik ben een eigen zaak begonnen en ik wist dat ik hulp nodig had om een paar blinde plekken te ontmaskeren. Mijn thema was om me echt te laten zien, te vragen en machteloosheid. Mooi ook dat deze onderwerpen schijnbaar spontaan naar voren kwamen. Op een fijne wijze zijn deze onderwerpen doorgewerkt en voel ik me nu echt klaar om van mijn zaak een succes te maken.

Ik ben Nathalie zeer dankbaar voor haar toewijding.

Martin

Hartelijk dank voor je hulp, begeleiding en goede raad tijdens onze sessies. Je hebt me de ogen geopend en me bewuster gemaakt op verschillende vlakken. Jij was wat ik nodig had, dus fijn dat we elkaar gevonden hebben en dat je mij hebt kunnen helpen mezelf verder te ontwikkelen en echt te groeien in mijn leven.

In het begin was een en ander wat vaag voor mij, maar nu begrijp ik dat ik inderdaad NIET MEER terug kan naar hoe ik in het begin van het traject was.

Dank je wel voor je geduld, je houvast en voor deze verandering in mijn leven, voor deze noodzakelijke stap. Fijn dat ik dit nu allemaal zo kan zien.

Danny

Een aantal maanden geleden kwam ik bij Nathalie terecht op aanbevelen van een familielid. Een turbulente relatiebreuk zorgde ervoor dat ik mijzelf verloren, onzeker en gebroken voelde. Vanaf moment één gaf Nathalie mij een vertrouwd gevoel waardoor ik in alle open en eerlijkheid mijn verhaal kon doen.

Wat ik als bijzonder fijn heb ervaren is dat Nathalie geen oordeel vormde óf mijn keuzes probeerde te sturen. Ik heb elke keer uitgekeken naar mijn sessies omdat ik vaak met een beladen gevoel de sessie in ging maar altijd met een opgelucht en positief gevoel de sessie uit ging.

Als ik terugkijk naar het gehele traject heeft Nathalie mij enorm veel zelfkennis en zelfreflectie bijgebracht waardoor ik situaties op een andere manier analiseer en benader. Hier heb ik niet alleen in mijn privéleven baat bij, maar ook op mijn werk.

Hoe "het verhaal" zou gaan 'weten we niet' zei Nathalie altijd en nu kan ik met een glimlach en traan terugkijken op de afgelopen maanden en zeggen 'dit hadden wij inderdaad nooit kunnen weten'.

Bedankt Nathalie voor alles wat mij dit heeft opgeleverd en hoe ik nu in het leven sta. Ik zal nog vaak aan je denken!

Julie

In de periode dat ik contact met je had gezocht zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had een tussenjaar genomen van mijn droomopleiding, ik werkte een aantal uurtjes in de week en verder zat ik vooral met mezelf in de knoop. Een ding wist ik wel zeker; ik heb hier hulp bij nodig.

Toen ben ik via een vriendin bij jou terecht gekomen. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten en ben er blanco ingegaan. Toen de eerste sessie erop zat kwam ik thuis en zei ik tegen mijn ouders; ik weet zeker dat Nathalie mij kan helpen. En dat heb je ook gedaan.

Als ik terug kijk op het traject zie ik eigenlijk 3 fases. De eerste fase was mezelf leren kennen, door steeds dieper te graven wist ik hoe ik graag als persoon wilde zijn (niet hoe ik ben). En ik leerde waarom ik bepaalde dingen deed of juist niet.

Tijdens de tweede fase kwam die erkenning naar bepaald gedrag steeds meer, ik keek er niet meer gek van op dat ik dingen deed zoals ik ze deed.

En in de derde fase werden die patronen doorbroken. Ik wilde er iets aan veranderen zodat het mezelf iets bracht.

We zijn geleidelijk door deze fases gegaan en dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik heb eindelijk weer rust en vertrouwen in mezelf. Je wist elke keer de juiste vragen te stellen en me aan te vullen als ik het antwoord even niet wist.

Je hebt met dingen geleerd die ik nooit meer zal vergeten. En ik ben er nog niet maar ik kan het vanaf nu zelfstandig verder. Ons werk samen zit erop. Dankjewel daarvoor 🙂

Ineke

Trappelend op de plaats, onrustig, en nu…………???
En dan eens gaan luisteren……wie weet brengt een coach datgene wat ik zoek.

Nathalie, je pakt `t goed aan, daardoor ¨pak je de juiste mensen in¨.
Je openheid ¨Been there, done that¨ maakt dat ik me durfde openstellen.
Oftewel, je hebt me gezien van mijn meest kwetsbare kant.

Ik ben blij jou als coach te hebben, nu komt het moeilijkste……nu moet ik vertellen wat ik eraan heb gehad….
JA, ik ben gegroeid.
Ik ga confrontaties aan ….nog niet altijd gemakkelijk, vaak nog onbekwaam achteraf.
Ik weet me te positioneren.
Wie moet ik zijn, wie ben ik.
Ik tolereer niet meer alles…..moet hier nog aan werken.
Ik kan mij herpakken.
Durf fouten te maken…..wel nog misselijk achteraf en discussie met mijn reptiel.
Ik moet blijven werken.
Mijn hoofd voelt leger, ik krijg ruimte.

Ik ben nieuwsgierig, ik wil meer! En kan intens genieten van kleine dingen die door de coaching weer groot zijn geworden. Ik durf weer te ZIJN!

Marjon

Het traject bij Nathalie heeft mij ertoe gebracht meer naar mezelf te kijken. Wat voel ik, waarom voel ik zo, waar zit die ‘pijn’?

Marij

Nieuwsgierig? Neem contact op!

  Adres
  Perfact Group
  Abshoven 33
  6151 GC Munstergeleen

  Tevens werklocatie bij: PITground
  Poststraat 1
  6135 KR Sittard